MATH SOLVE

2 months ago

Q:
# Jefferson School has 1120 students. The teacher-pupil ratio is 1 : 35. a. How many additional teachers will have to be hired to reduce the ratio to 1 : 20? teachers b. If the teacher-pupil ratio remains at 1 : 35 and if the cost to the district for one teacher is $33000 per year, how much will be spent per pupil per year? $ (round to two decimal places) c. Answer part (b) for a ratio of 1 : 20.

Accepted Solution

A:

Answer:a) 24 teachersb) 942.86 $c) 1650 $ Step-by-step explanation:The school has 1120 students, if the ratio teacher-pupil is 1:35 means, that for each group of 35 students you have one teacher, and at the same time means that the school has 32 teachers.If the school is going to reduce the mentioned ratio to 1:20 then, it is neccessary to hire:1120 /20 = 56 this will be the total number of teachers to get ratio of 1:20but the school already has 32 so they need to contract 56 - 32 = 24 new teachersFinally if each teacher cost 33000 $/per year, and there are 32 teachers the total costs associate to teachers is :32 * 33000 = 1056000 $ / per year and the money spend por pupil per year will be1056000/ 1120 = 942.86c) With ratio 1:20 56 * 33000 = 1848000 $And the cost per pupil per year become 1848000 / 1120 = 1650